Meny
0stk
Sum:
0,-
inkl. mva.
header-bedrelyd2

Bedre lyd i bilen

Bilstereo-Høyttalere
Høyttalere er de viktigste komponentene i et lydanlegg. Disse fåes i mange størrelser og fasonger, fra rimelige oppgraderingshøyttalere til high-end premium. Man kan velge mellom koaksialhøyttalere (med integrerte diskanter), eller komponentsett (med separate diskanter og delefiltre).
Før man velger seg ut nye høyttalere bør man tenke over hva slags behov man har; f.eks. ønsker man god og behagelig lyd? Eller er målet å spille høyere enn alle kompisene? Hva slags type musikk spiller du mest?
Ved bytte av dørhøyttalere i bil er det også viktig å sjekke hva som er riktig høyttalerstørrelse før man begynner.


Bilstereo-Subwoofer
Ønsker man mer bass enn hva vanlige høyttalere klarer å gi er en subwoofer løsningen. Det er mye musikk som spilles på lavere frekvenser, og en subwoofer er et must for å oppnå et fullverdig lydbilde. Disse finnes i mange varianter; standard basskasser for bagasjerommet - både med og uten innebygget forsterker, små flate subwoofere til å ha under setet, subwoofere tilpasset reservehjulsbrønnen etc.
Felles for alle er at de spiller på dypere frekvenser enn vanlige høyttalere. Også her gjelder det å finne behovet; "tøffest i gata", bare litt fyldigere lyd, eller kanskje man rett og slett elsker dypbass?


Bilstereo-Forsterker
En forsterker er et naturlig valg om man skal montere en subwoofer. Det mange ikke tenker over er at dette også er et viktig element ved montering av høyttalere. En forsterker sørger for at høyttalere kan spille uanstrengt selv på lavere volum. Dette gjør at man kan faktisk spille lavere og mer behagelig, og likevel få detaljene i musikken. Ved bruk av forsterker sørger man får mer kraft, mer dynamikk, mer fylde, og mindre forvrengning. Og ikke minst, man får muligheten til å skru opp ekstra når favorittsangen dukker opp.


Bilstereo-DSPEQ
Lydprosessorer - eller DSP (Digital Sound Processor) benyttes for å kunne justere og tilpasse lydsystemet helt "til fingerspissene". Med dagens stadig mer moderne biler og tilhørende avanserte originale lydsystemer vil også DSP bli enda viktigere for å få integrert og oppgradert til et ettermarkeds lydsystem.
DSP'ene benyttes til å justere blant annet tidskorrigering, nivå og equalizer, og kan tilkobles en eller flere forsterkere. Flere av disse har også muligheten til å flate ut EQ kurven fra OEM radioen.


Ekstralys---MonteringOppdatert
Gå til innholdet