Meny
0stk
Sum:
0,-
inkl. mva.
dashcam-ill-artikkel

Trenger jeg et dashbordkamera?

Hvis du er en samvittighetsfull, ansvarlig sjåfør, kan du være tilbøyelig til å spørre: "Hvorfor skal jeg kjøpe en dashbordkamera?"

Dashbord monterte kameraer, også kalt dashcam, har eksistert i flere tiår, men det er bare nylig at de begynt å bli vanlige for deg og meg. Tidligere var det gjerne politibiler og russiske biler som det har vært vanlig å ha disse i. Du har sikkert sett utallige opptak fra russiske dashbord kameraer på internett – hvor trafikkforholdene er helt annerledes enn her hos oss.

Se alle våre dashbordkamera her.


Du har kanskje aldri har vært i en ulykke og har gjerne en "defensiv kjørestil", som refererer til en kjørestil som innebærer konstant årvåkenhet og oppmerksomhet mot andre sjåfører på veien. Selv om du følger alle regler på veien, og selv om du kjører forsvarlig, er det veldig sannsynlig at du til slutt vil komme ut for noen som ikke gjør det.. Om dette fører til situasjoner eller ulykker, skade på din bil eller lignende – ja, da kan det være nyttig og dokumentere dette.

blackvue-parking-Asset 11Utover muligheten til å bevise uskyld i en trafikksituasjon, tilbyr noen typer dashbord-kameraer  ekstra funksjonalitet som for eksempel en parkeringsfunksjon som du kan slå på (eller som slår seg på automatisk) når du parkerer bilen din. I de fleste tilfeller vil dette føre til at kameraet registrerer alt som skjer med bilen mens du er borte, noe som kan føre til bevis for parkeringsskader o.l.  Andre kameraer inkluderer innvendige kameraer som også kan være bevis på tyveri hvis noen bryter seg inn i bilen.

Med Power Magic tilbehøret kan du sørge for at ditt kamera har strøm hele døgnet. Enten det er for å aktivere parkingmode eller å få mulighet til å se live 24-7.

Selv tilsynelatende små skader kan fort bli kostbare.

Forsikringsbransjens tall viser også at det på landsbasis er 160 rygge- og parkeringsskader hver dag. Tallet er økende. Skadene koster forsikringsselskapene i Norge 600 millioner kroner årlig. – Å stikke fra stedet uten å melde fra kan medføre politianmeldelse og i verste fall bøter.

En annen funksjon som noen ganger finnes i disse samme enhetene er GPS-kartlegging. Mange dashbord-kameraer inneholder innebygd GPS-funksjonalitet som gjør at de kan legge GPS-koordinater og et tidsstempel på videoen, som bekrefter hvor bilen din har vært, og når den var der.

Dual kamera
Enkelte systemer leveres med to kamera – et foran og et bak. Det bakre kameraet vil da fange opp trafikken bak bilen og dekke bilen bedre når du står parkert.

Avanserte funksjoner som for eksempel Wi-Fi
Enten du sitter hjemme eller på hytta og kameraet er koblet til et hot spot så vil du kunne følge med på hva som skjer rundt bilen din, og få push varsler skulle noe skje. Last ned videoer, gjør om på innstillinger og ha full kontroll.. Med Wi-Fi kan du også enkelt se opptakene som er gjort på smarttelefonen din.

Bilradiospesialisten har et bredt utvalg av dashbordkamera i forskjellige prisklasser og med forskjellig utstyrsnivå. Vi har valgt å utelukkende satse på anerkjente kvalitetsmerker med både høy billedkvalitet og generelt god byggekvalitet.Oppdatert
Gå til innholdet