DEFA SmartCharge batterilader

8A / 12V

Varenr:701785
3188 3188 3188 3188 3188
1 518,-
-+
Nettlager: 2 på lager
Butikk Trondheim: 2

DEFA SmartCharge burde finnes i alle biler, båter og i alle hjem der man av og til trenger å lade et batteri og det gjelder de fleste hjem.

Typiske bruksområder er til bil, båt, motorsykkel, snøfreser, gressklippere, mopeder og snøscootere med elektrisk start. Særlig har utstyr med små batterier og som ikke brukes daglig et behov for jevnlig lading. En enklere og sikrere batterilading enn med SmartCharge finner du ikke. 

DEFA SmartCharge er en elegant og hendig liten lader - men den er også smart. Veldig smart. Den gjenkjenner batteriet du kobler den til og tilpasser ladingen til batteriets ladenivå, størrelse og til temperaturforholdene rundt. 

DEFA SmartCharge har et lettlest display for å se status for lading og ladenivå på batteriet - og den vil aldri overlade. 

Du fester ganske enkelt klemmene på batteriets poler, uten fare for gnistdannelse. Deretter setter du kontakten i et støpsel og trykker inn på-knappen. Når du er ferdig kveiles ledningene til laderen og du har den lille, elegante DEFA SmartCharge lett tilgjengelig for bruk neste gang.

DEFA SmartCharge har bare en eneste knapp – på og av.

Du vet aldri når du får flatt batteri – og når du opplever det er det usedvanlig irriterende. En rask og hendig lader er den eneste løsningen dersom du ikke vil ringe etter hjelp. Vår daglige bruk av bil er en belastning for batteriet. Mange kjører vanligvis småturer og bruker mye strøm ved oppstart, men også bilradio, klimaanlegg, lys og lading av mobiler gjennom sigarettenner tar sitt av batteriet. Å være bilbatteri er en slitsom jobb – og det er rett og slett ikke mulig å se om et batteri er nesten flatt eller full-ladet.

Med DEFA SmartCharge løser du problemet enkelt. Du fester klemmene på batteriets poler, setter kontakten i et støpsel og trykker inn på-knappen. SmartCharge tar hånd om resten og på displayet ser du når jobben er gjort. Deretter kveiler du ledningen til laderen og SmartCharge er lett tilgjengelig for bruk neste gang. 

Perfekt for biler som settes bort for vinteren! Mange biler kjøres bare om sommeren og disse trenger en spesiell type lading. Noen biler kan miste viktige opplysninger og innstillinger dersom batteriet kobles helt fra. SmartCharge løser også dette - du kan bruke den som strømforsyning ved skifte av batteri og den kan stå på kontinuerlig fordi den aldri overlader. I slike tilfeller anbefaler vi at du monterer DEFA 12V Ladeplugg et egnet sted - f.eks. i bagasjerommet - og kobler SmartCharge til denne. Ladepluggen kan benyttes som et vanlig 12V strømuttak når den ikke benyttes til lading, f.eks. til kjøleboks, DVD spillere eller lading av mobiltelefon.


Båt
I dag har de aller fleste påhengsmotorer elektrisk start, men de færreste båter brukes på en måte som gir problemfri start sesongen gjennom. Ofte er årsaken at batteriet mangler kraft til å dra starteren - og da må det lades. DEFA SmartCharge er selvsagt løsningen fordi den er enkel, liten og lett å ta med seg om bord i båten.

Med en DEFA 12v ladeplugg montert i båten kan du lade uten tilkobling rett på batteriet. Dette er den perfekte løsningen for båter mellom 13 og 22 fot. 

Noen båter kommer i dag med DEFA 12V Ladeplugg installert som standard. Den er også meget enkel å ettermontere. Med denne på plass kan du enkelt koble til SmartCharge i stedet for manuell tilkobling til batteripolene. Enklere blir det ikke. 

Dessuten kan pluggen brukes til å hente strøm til f.eks. sommerdagens kjøleboks, til lading av mobil, til en mp3 spiller eller lignende.defa 12v batteriindikator viser status på batterietEt enkelt og nyttig tilbehør er DEFA 12V Batteri-indikator. Den setter du enkelt inn i DEFA 12V Ladeplugg eller i et annet 12V uttak, dersom det finnes - og du kan lese av status på batteriet ditt. Lyser det gult eller rødt er det bare å ta fram SmartCharge, lyser det grønt kan du vente med opplading av batteriet.

SmartCharge gjør det trygt å lade den er kortsluttningssiker og gnistsikker

 

Smartcharge_ill1


Andre kjøretøy
Det er mange år siden små kjøretøy hadde snor- eller kickstarter. I dag har til og med små mopeder elektrisk starter og mange opplever at denne luksusen forsvinner med et flatt batteri. Har du en motorsykkel, snøscooter eller en ATV vet du godt hva vi snakker om. Dersom du monterer en DEFA 12V Ladekabel Mini kan du svært enkelt sette kjøretøyet til lading ved hjelp av SmartCharge. 

Og ikke bare vil SmartCharge lade batteriet optimalt, men den vil også gjøre en batterisjekk både før og etter lading – og varsler deg hvis det er noe galt med batteriet.ladekabel med innebygget batteriindikatorLadekabelen kobles til batteriet og plasseres enkelt på et synlig sted. Den synlige enden er ikke bare en støvhette for å hindre smuss og fuktighet i ladekontakten, men en svært praktisk batteriindikator! Her kan du lett se status på batteriet ved hjelp av det røde, gule eller grønne lyset. Blir det enklere? 


Da DEFA utviklet SmartCharge ønsket de å gjøre det trygt og enkelt å lade batteriet: 


Kun en knapp; på eller av. 
Kortslutningssikker. 
Gnistfri tilkobling. 
Ingen fare for overlading. 
IP 65, kan brukes utendørs og i fuktige omgivelser. 
Temperaturkompensert ladeforløp. 
Brukervennlig display med baklys for økt lesbarhet. 
Tilpasser seg automatisk batteriet ditt. 
Lett å se status på batteriet ditt. 
Integrert løsning for oppbevaring av ledninger. 
Kan utstyres med eget tilbehør som gjør batteriladingen enda enklere.Smartcharge_ill2
 

defa_smartcharge_mootori

Testvinner

SmartCharge ble testvinner i bladet Motor i Finland (Mootori).
Blant 14 ladere ble SmartCharge anbefalt grunnet brukervennlighet, design og funksjonalitet.
 


 


Norsk Designråd:
VERDENS ENKLESTE LADER NÅR NYE BRUKERGRUPPER. Merket_for_god_design_150_noDEFA har klart å ufarliggjøre et produkt som mange ikke tør å ta i. SmartCharge gjør det trygt å lade. Den er kortslutningssikker og gnistsikker. Tilleggsutstyr gjør den også multifunksjonell for mange ulike motorer. Knapper og innstillinger er redusert til et minimum, slik at produktet fremstår som vennlig og intelligent og er enkelt å bruke. DEFA og WORK har jobbet bevisst med å senke barrierene for nye brukergrupper. De har brukt avvæpnende humor i kommunikasjonen, og formen skaper trygghet til å løse teknologiske utfordringer som å lade en bil eller båt

DEFA SmartCharge burde finnes i alle biler, båter og i alle hjem der man av og til trenger å lade et batteri og det gjelder de fleste hjem.

Produktinformasjon

Kategori Portable ladere
Produsent DEFA