HL-adapter

Kan jeg koble til en forsterker til den originale bilradioen?

Ja, du kan koble til en forsterker på den originale bilradioen. Ved å bruke et HL-adapter, eller høy til lavnivåadapter, som konverterer høyttalersignaler til linjesignal så kan du koble til en forsterker eller en aktiv subwoofer. Noen forsterkere og aktive subwoofere har en slik funksjon innebygget, og da kan det være du slipper slike deler.

Dette må vite før du kjøper

Remote
Det er lite sannsynlig at den originale bilradioen sender ut en 12v signal for å slå på en ekstern forsterker. Hvis den nye forsterkeren ikke har «Auto turn-on» som selv sørger får å slå på og av så må du skaffe en adapter med denne funksjonen.
Impedansenøytral
Nyere og spesielt europeiske biler «måler» høyttalerne og vil enten gi feilmelding eller slå av lyden helt om den merker feil belastning. I disse tilfellene må man benytte et impedansenøytralt adapter.
Vet du ikke hva du trenger?
Du kan benytte filtermuligheten i webshoppen for å vise de adapterne som støtter funksjonene du trenger. Hvis dette ikke er nok så kan du kontakte oss for å få en anbefaling til hva du bør velge.

Helix høykvalitets høy-lav nivå adapter

2-kanals

Varenr:AAC3
Helix høykvalitets høy-lav nivå adapter 2-kanals
990,-
-+
Nettlager: 16 på lager
Butikk Trondheim: 9

Høykvalitets høy-/lav-nivå adapter med remote utgang.

Integrasjon av ettermarkeds bilstereo-komponenter i moderne biler blir stadig mer og mer utfordrende. OEM radioene mangler linjeutganger og har i mange tilfeller intelligent diagnostisering av høyttalerene. 
Det er her Helix AAC.3 kommer inn i bildet.

Smart med ADEP.3
Helix AAC.3 er en av de smarteste høy-lav nivå adapterne i sin klasse. Dette adapteret har den integrerte ADEP.3 kretsen som lager for en "kunstig" impedanse-last og sørger for at man trygt kan installere forsterkere i bilen uten feilmeldinger eller tap av funksjoner.
I tillegg sørger adapteret for å beskytte mot forvrengning og likevel gi optimalt signal.
ADEP.3 kretsen laster heller ikke radioens innebygde forsterker unødvendig og reduserer strømtrekket med opptil 70%.

Signaldeteksjon
AAC.3's "doble aktiviseringskrets" genererer et 12V styrestrømsignal som slår på tilkoblede forsterkere på to forskjellige måter - helt etter hva som passer deg best. AAC.3 inkluderer også Audiotec Fischers proprietære strømsparemodus, som slår av styrestrømsignalet dersom den ikke detekterer noe musikk i løpet av to minutter.
Dette er en stor fordel med tanke på at mange biler med CAN-signaler (eller lignende systemer) holder bilen "våken" i opptil 45 minutter selv etter man har forlatt bilen.

Høyoppløst lyd
Helix AAC.3 genererer et høykvalitets linjesignal ut fra den originale bilradioens høyttalersignal, og gir derfor muligheten for lettvint tilkobling av eksterne forsterkere. Den brede frekvensresponsen på 18 Hz til hele 80.000 Hz sørger for høy lydkvalitet - og gjør at adapteret er klargjort for kravene til høyoppløst lyd.


Høykvalitets høy-/lav-nivå adapter med remote utgang. Konverterer høyttalersignal til linjesignal.

Produktinformasjon

Antall kanaler 2-kanals
Impedansenøytral Ja
Remote (Auto Turn-On) Ja


240