Historie

I 1976 ble Bilradiospesialisten A/S startet på Nardo i Trondheim

- som en av de første rene spesialforretningen innen bilstereo her i landet.

1976 var året folk kjøpte nye biler som Opel Ascona B eller Ford Taunus.. På radioen spilte de den nyeste hit'en fra ABBA - Dancing Queen. Samme året settes Concordeflyet i rute, Røtter er den mest populære serien på TV og jogging blir en folkesport. - Og jentene har så trange busker at de må ligge for å få dem på - i tillegg bruker de platåsko. 


Dette året starter Hans-Jørgen Sæther sitt firma for montering og salg av bilstereo. Firmaet etableres i forholdsvis beskjedne lokaler på Nardo i Trondheim, hvor det fremdeles ligger. Etterhvert som Bilradiospesialisten vokste og trengt mer plass - ble lokalene gradvis utvidet og påbygd.

Siden den gang har firmaet vokst til Nordens største spesialforretning og er et veletablert firma med solid økonomi. Vi bygger  altså på 40 års erfaring i bransjen, og består av fagfolk som har fulgt utviklingen på nært hold i flere tiår.


I 1976 var bilstereo forholdsvis enkle greier,

men krevde mer arbeid for innstallering enn i dag. Den gangen var ikke bilene forberedt for, eller utstyrt med stereoanlegg som i dag.

Selve stereoanleggene besto av kassettspillere - stort sett med manuelle FM radioer, ganske enkle høyttalere og antenne.

Pioneer_component_ca1982

Men som bildet viser, var det kommet komponent anlegg. Bl.a. fra Pioneer. Dette var virkelig "hotte" greier å ha i bilen den gangen..

pioneer_TS22A_1979


Virksomheten er i dag spredd over et større område enn i 1976 - hvor spesielt bilvarme, integreringsløsninger i nyere biler, DAB+ radioer i alle formater og alko-lås alle er satsningsområder for Bilradiospesialisten AS Et par gamle godbiter:

bygg-738