Meny
0stk
Sum:
0,-
inkl. mva.
dab-i-bil-2

Bekrefter slukking av FM-nettet

Noen av sakene i landets aviser den senere tiden har lykkes med å så tvil rundt den kommende FM-slukkingen i Norge. 

FM-nettet slukkes i 2017 som planlagt. Det svarer kulturminister Linda Hofstad Helleland overfor Stortinget. Dermed avviser hun Ib Thomsens (FrP) forslag om utsettelse av den vedtatte slukkingen.
 
- Det er ikke grunnlag for stortingsrepresentantens påstand om at Norge er alene om å satse på DAB. Hovedårsaken til at Norge er først ute, skyldes at norsk topografi med dype fjorder, høye fjell og spredt bosettingsmønster gjør det spesielt dyrt å drifte det norske FM-nettet, uttalte kulturministeren i Stortingets spørretime. 

Ib Thomsen ba ministeren vurdere hvorvidt det er bakgrunn for utsettelse, fordi det i Stortingsvedtakets innstilling fra 2011 står skrevet at en overgang til DAB i størst mulig grad skal koordineres i samarbeid med naboland som Sverige og Danmark.

Linda Hofstad Helleland
Kulturminsteren poengterer i sitt svar at det eksisterer ingen forutsetninger om at digitaliseringen skal avventes inntil våre naboland har vedtatt samme dato. Videre understreker hun at Danmark er et av de europeiske landene som har kommet lengst i digitaliseringen og at Sverige ser mot Norge og vil avvente utviklingen i Norge før det fattes et endelig vedtak om digitalisering.

Kulturministeren har hele tiden vært klar på at slukkingen skal gjennomføres etter planen, og nettopp gjenga Kampanje.com hennes svar til Ib Thomsen i FrP rundt dette temaet. 
http://kampanje.com/medier/2016/05/--norge-ikke-alene-om-a-satse-pa-dab/

Det viktigste her er selvsagt hovedkonklusjonen, men det anbefales å lese hele svaret (se lenke i saken). Her er det mye info om DAB-status i Europa, beredskap med mer. 
(kilde  radio.no)

Minner også om at det på www.radio.no finnes oversikt over FM-slukkingen per region, oppdaterte dekningskart for hver DAB-kanal med mer. 


Les også: Viktig med god antenneSå enkelt kan du bytte din gamle radio

 

Oppdatert
Gå til innholdet