Meny
0stk
Sum:
0,-
inkl. mva.
Ekstralys artikkelheading

Bedre og tryggere med god sikt!

Ekstralys er i vinden som aldri før. Etter endringen av lovverket har etterspørsel av gode LED lamper økt betraktelig. Hos oss får du noen av de beste LED lampene, samt montering om du ønsker det.

(Dette er publisert i 2019 - ta kontakt for oppdaterte priser)
 
Bilradiospesialisten AS har mange års erfaring med levering og montering av ekstralys til bil. Vi fører kun kvalitetsmerker slik at vi sikrer at du blir fornøyd med kjøpet. Hos oss kan du velge blant mange løsninger - både forskjellige typer lys, og forskjellige typer installasjoner.

I Norge har vi lange perioder med mørketid og dårlig vær, og med bilenes originale fjernlys er det ikke alltid nok til å gi god nok oversikt under kjøring. Spesielt de nye LED hovedlyktene på mange bilmodeller gir svakt fjernlys.
Spør oss om løsninger til din bil, og få gode råd fra noen som både har montert og prøvd det meste innen fjernlys. 

Akkurat nå har vi kampanje på LED-bar fra Strands:

Strands NUUK Led-bar er en solid oppgradering fra bilens originale fjernlys og gir 1 lux på 448 meter. Lampen yter 6950 lumen og har et kombinert lysbilde. Denne LED-baren er et meget godt kjøp prisen tatt i betraktning. 


For deg som ønsker det beste:Lazer Linear 18 er en av våre absolutte favoritter. Denne LED-baren produserer hele 12150 lumen. Dette tilsvarer like mye som 15 stk halogen "tusenmetere". Linear18 har også en kastelengde på utrolige 975 meter.
Lampen er designet spesielt for lave monteringer og gir derfor lite gjenskinn i asfalten. På grunn av dette får man også lite tap av lysbildet. I biler hvor det skal monteres i nedre grill er denne lampen selvskreven, og er nærmest et unikum.
Selve lysbildet er ovalt og kalles for "kombo", som er ypperlig for kjøring på  varierte veier. 


*På noen bilen må vi bruke en annen festebrakett og et CAN-bus adapter som kommer i tillegg. Hør med oss på forhånd for å få riktig pris til din bil. 

Stort utvalg hos Bilradiospesialisten AS

Vi hos Bilradiospesialisten AS fører et stort utvalg av kvalitetslykter, både fjernlys, arbeidslys og varsellys. Vi har fra de helt enkle rimelige lyktene som gir en forbedring av originale fjernlys, til de store LED-barene med lyslengde på 2 kilometer og lysstyrke på nærmere 50.000 lumen.
Med andre ord har vi lys som dekker alle typer behov og alle lommebøker. Våre montører i Trondheim har også god erfaring med innfelling av lykter i grill, som gjør montering enda mer diskret.
Ta kontakt med oss for mer informasjon på kundeservice@bilradiospes.no , eller ring oss på 48 08 08 20 .

Regler vedrørende montering av fjernlys på bil

1.oktober 2018 ble lovverket om ekstralys endret, og det er nå ikke lenger begrensning på antall fjernlys eller samlet lysstyrke. Det er fortsatt krav om at lyktene er forsvarlig montert og at det er en typegodkjent lykt. Godkjente lykter er merket med «E» eller «e».
Alle lykter som monteres må monteres symmetrisk, sett i lengderetningen. Monteres kun en enkelt LED-planke skal altså denne monteres midt på bilen foran.
Det er kun lov med to parkeringslys, og øvrige krav til lys og montering er ikke endret.

Kvalitet

Mange lurer på forskjellen mellom de forskjellige lyktene, og de store prisforskjellene. I mange tilfeller har "kina-lykter", altså no-name / merkeløse lykter oppgitt veldig høye lumen-tall. Disse er vanligvis oppgitt med teoretiske lumen og har ofte ikke sammenheng med den virkelige lysmengden som produseres i lykten.
De kjente merkene oppgir riktige lumen-tall, de er ofte oppgitt med referansetall, og leveres gjerne med et skjematisk lysbilde som viser både bredde og kastelengde. 
Optikken er en viktig komponent i lykter, og de kjente merkene har optikk som klarer å gi bedre og lengre lys - selv med langt lavere oppgitte lumentall enn "kina-lykter".
En annen veldig viktig faktor innenfor lys er kjøling. LED chipper utvikler varme, og dersom de ikke får tilstrekkelig med kjøling vil lysstyrken svekkes jo lenger lyset står på. På billige lykter kan man da bli lurt av et stadig svakere fjernlys som gir falsk trygghet, og man får heller ikke de spesifikasjonene man har blitt lovet.

De typiske "kina-merkene" har gjerne veldig dårlig eller mangelfull støyisolering, og et kjent problem blant disse er at de lager så mye elektromagnetisk støy at de slår ut for eksempel DAB signaler. Dette er et svært begrenset - nesten ikke-eksisterende - problem hos merkeprodusentene.

De viktigste kvalitetsmerkene vi fører innenfor fjernlys er britiske Lazer og amerikanske Rigid Industries. Begge disse merkene opererer med solide garantiordninger, og man kan være helt sikker på at disse yter det de skal.
I tillegg fører vi svenskproduserte Strands , som er en velkjent produsent innen det rimeligere prissegmentet.*

Arbeidslys og varsellys

I tillegg til vanlige fjernlys både selger og monterer vi arbeidslys og varsellys. Det som kjennetegner arbeidslys er at de er designet for å lyse ekstremt bredt og gi svært mye lys på kort avstand. Dette kan være små lys for montering bak på varebiler, eller store flomlyskastere til anleggsplasser eller skipsdekk.
Fra britiske Redtronic har vi spesielt fokus på Mega-Flash Bullit som er en lysbjelke i flere størrelser. Disse fåes kjøpt med flere varianter av monteringsbraketter og er en svært effektig og holdbar lysbjelke som kan blinke i forskjellige lysmønster

Alle lyktene i denne artikkelen er E-merket og godkjent for bruk på vei i Norge. 
Oppdatert
Gå til innholdet