Meny
0stk
Sum:
0,-
inkl. mva.
header-dashcam

Dashcam

Hva trenger man et dashcam til ?

Et dashcam - eller dashbordkamera - er et lite kamera som monteres i bilen og filmer ut av bilen under kjøring. Opptak lagres på enheten og kan brukes som bevis dersom man kommer ut for en ulykke.

De senere årene er dashbordkamera blitt utrolig populært. Mange bruker det for å vise morsomme eller skremmende situasjoner, og Youtube nærmest flommer over av slike videoer. Likevel, hovedårsaken til at man anskaffer seg dashbordkamera er å bevise skyld i en ulykke - det seg være både påkjørsel av parkert bil, eller ulykke under kjøring. Det har også vært tilfeller hvor hærverk eller innbrudd på hus eller gjenstander i nærheten av bilen har blitt avslørt takket være dashbordkamera.

Den enkleste versjonen av dashbordkamera filmer kun forover og monteres typisk i toppen av frontruten. De mer påkostede modellene har også et bakoverrettet kamera som filmer bak bilen. Disse kobles da sammen med frontkameraet via kabel - og opptakene ligger lagret synkronisert på minnebrikken til frontkameraet.
I tillegg til dette finnes det varianter som også støtter enda flere kamera slik at man kan gjøre opptak av nær sagt 360 grader rundt bilen.

De fleste dashbordkamera har en funksjon som heter parkeringsmodus. Denne sørger for at kameraet også filmer etter man har parkert bilen.

Ta kontakt med oss for mer informasjon om dashcam, og få et uforpliktende tilbud på montering i din bil. Vi hjelper deg med å finne riktig kamera til riktig behov.

Da disse kameraenhetene er blitt veldig populære dukker det også opp mange ukjente merker på markedet, hvorav mange har mer eller mindre tvilsom kvalitet.
Bilradiospesialisten AS fører kjente merkevarer for å sikre at kvaliteten på bildene er gode nok, og at produktene holder i lang tid.
Oppdatert
Gå til innholdet