Audison bit TUNE

Komplett sett for tuning av lyd

Varenr:BITTUNE
Audison bit TUNE Komplett sett for tuning av lyd Audison bit TUNE Komplett sett for tuning av lyd Audison bit TUNE Komplett sett for tuning av lyd Audison bit TUNE Komplett sett for tuning av lyd Audison bit TUNE Komplett sett for tuning av lyd
16 995,-
Ink.mva.
-+
Nettlager: Bestillingsvare (0 dager)
Butikk Trondheim: 0
  • Fri frakt over kr 500,-
  • 14 dager åpent kjøp
  • Les her om kjøp og retur

Elektronisk verktøy for å forbedre og forenkle lydinstallasjoner i bil.

 

Systemet består av selve bit Tune modulen, samt et sett med mikrofoner, diverse tilkoblingskabler, samt en USB kabel for tilkobling til datamaskin. På programvaren som installeres på datamaskinen er hele brukergrensesnittet hvor man gjør alle innstillinger og tilpasninger.

Oppsett som tidskorrigering, equalizer, nivå osv kan være en tidkrevende prosess.
Audison's mål for utvikling av bit Tune var å gjøre oppsett av bit prosessorene enklere og raskere.

bit Tune kommer i en profesjonell koffert, komplett med alt man trenger for å begynne å bruke den. Kofferten sørger for at inneholdet ikke blir utsatt for skade under transport og oppbevaring.

Universalt
Selv om bit Tune har muligheten til å kommunisere med og sette opp Audison's bit prosessorer er bit Tune like verdifullt for oppsett av alle typer lydoppsett, og kan brukes som oscilloskop, støy"sniffer", fasedeteksjon, forvregningsdeteksjon osv.
bit Tune er med andre ord helt universalt , men gir altså enda flere muligheter i kombinasjon med Audison bit-serie.

HSM - Hearing Simulation Microphone
HSM er den viktigste komponenten i pakken, og er også der Audison har lagt mest fokus på utviklingen av bit Tune.
HSM er en frisbee-formet mikrofonenhet med 5 stk innkapslede høykvalitetsmikrofoner som sitter i en halvsirkel. Det viktigste elementet i denne enheten er å simulere "hodet" i lytteposisjonen i førersetet - og her kommer navnet "Hearing Simulation" inn. 
Simuleringen av mennesklig lydoppfatning er nøyaktig takket være presise designvalg. Diameteren på mikrofon-enheten er ca samme distanse som mellom to menneskeører, og antall og plassering av kapslene er utformet for å reprodusere polarresponsen i det menneskelige lydsystemet.
Gjennom Bit Drive algoritmen integrert i PC-programvaren behandles signaler som er oppnådd av HSM-mikrofonens hørselsegenskaper og stiller inn konfigurasjonsparametere for prosessoren, noe som gjør lyden av lydsystemet "naturlig".
Et unikt monteringssystem gjør at man får plassert mikrofonen i perfekt posisjon.

Oscilloskop
Det innebygde Oscilloskopet inkluderer voltmeter, effektmåler, forvrengning og spektrum.
Takket være disse verktøyene er det mulig å utføre målinger av signalnivå og forvregning fra en tilkoblet kilde (f.eks. originalradio) eller en forsterker.
Resultatet av målingene er tilgjengelig både grafisk og numerisk.

LPM - Level and Polarity Microphone
LPM er en enkelt-innkapslet mikrofon som benyttes for å sette nivåjusteringer og sjekke den akustiske fasen på høyttalere.
Det medfølgende stroppefestet sørger for at mikrofonen plasseres perfekt midt mellom forsetene i bilen. Mikrofonen kan lett taes av fra denne stroppen for å sjekke fasen til en høyttaler.
PC programvaren har en egen polaritetssjekk som benyttes til dette.

CMU - Central Measurement Unit
Dette er selve "hjernen" i systemet og fungerer som grensesnitt mellom de mottatte/genererte data og den PC baserte programvaren. Boksen er utstyrt med inn- og utganger til bilens lydsystem, og USB tilkobling for kontroll av Audison bit prosessor.
CMU har også en integrert høyttaler som lar deg høre signalet fra en valgt kilde (linjeinngang, høyttalersignal, optisk digital etc), eller i forbindelse med EMS (Electro Magnetic Sniffer - se mer info lenger ned).

EMS - Electro Magnetic Sniffer
Ved å benytte den medfølgende sonden og den integrerte høyttaleren kan man detektere områder i bilen med elektromagnetisk støy. Elektromagnetisk støy kan føre til uønsket støy i lydsystemet (som f.eks. dynamostøy). Når det støyende "området" er oppdaget kan man unngå det ved å legge kabler eller enheter et annet sted.

Speaker Load Simulation - simulering av høyttalerlast
I nyere tid har noen bilprodusenter utstyrt bilene med et feildetekteringssystem for lydanlegget. Denne funksjonen sjekker alle høyttalere for feil. I slike tilfeller vil et system av denne typen gi feilkode dersom man kobler høyttalersignalet fra kildeenheten - og i noen tilfeller blokkere kilden helt.
Høyttalerlast-simulatoren gir deg fleksibiliteten til å simulere forskjellige typer last ved å koble høyttalerkablene direkte inn i bit Tune's (CMU) høyttalerinnganger. CMU sjekker da om kilden er utstyrt med et feildeteksjonssystem. Ved å velge en eller tre tilgjengelige lasttyper (ingen - 47 Ohm eller høyttalersimulator) kan man identifisere hvilken type last som må kobles inn parallelt til DSP eller forsterkeren.

+ mye mer.
Se vedlegg med tekniske data og brukermanual for alle funksjoner inkludert i bit Tune.


Tilkoblinger
2 x analoge linjeutganger - 4V RMS
2 x analoge høynivå-utganger - 5,5V RMS
1 x Digital optisk utgang - SPDIF Max 192 kHz / 24 bit

Fysiske dimensjoner:
Koffert: 490 x 390 x 160 mm - 4,1 kg
bit Tune enhet: 232 x 165 x 51 mm - 1,24 kg

Komplett sett for tuning av lyd. Universal, men gir enda flere muligheter sammen med Audison bit-serie lydprosessorer.


1986