Meny
0stk
Sum:
0,-
inkl. mva.
Marine1

Lys til båten

I tillegg til ekstralys til bil fører vi også et utvalg av merkevarer innenfor maritim belysning. Dette er LED lys spesielt laget for å tåle det harde maritime miljøet, enten det er lyskaster for å lyse ut fra båten, eller dekkslys for godt arbeidslys ombord.


Bilradiospesialisten AS har mange års erfaring med levering og montering av lys - både til bil og båt. Vi fører kun kvalitetsmerker vi vet holder - slik at vi sikrer at du blir fornøyd med ditt kjøp.
Hos oss kan du velge blant flere løsninger - både av flomlys / dekkslys, fjernlys og generell belysning.

Se vårt komplette utvalg under Marinebelysning.

Vi fører også et stort utvalg innen lyd til båt - se vår artikkel om dette emnet.


Fjernlys / søkelys

Til maritimt fjernlys / søkelys har vi et utvalg av LED-barer , noen med svært lang kastelengde. Disse kan monteres på baug, i mast, på brotaket eller hvor man måtte ønske. Den kraftigste lysbjelken fra Rigid Industries har et enormt lys - hele 85.538 ekte lumen. Dette er noe av det kraftigste som finnes på markedet. Det er vanskelig å forestille seg hvor mye lys dette er, men med denne sikrer man at man ser det som skal sees.
Selv de mindre LED-barene i dette segmentet , for eksempel SR10 PRO LED , har likevel nesten 8000 Lumen og en kastelengde på 670 meter. Dette er lys som vil være perfekt når man skal gå til havn i mørket.

Arbeidslys / dekkslys

Vi har også lamper som sørger for godt arbeidslys ombord, uansett om det gjelder en stor eller liten båt. Rigid Q2 Dekkslys er mest egnet på større båter. Denne er spesielt laget for arbeidslys på dekk og har enormt god spredning (hele 115 grader) med sine 8190 Lumen. Spredningen er nær det dobbelte av andre lykter med "full flood" lysbilde. Både denne og de andre lampene er bygget i nesten uknuselige hus og bruker en kraftig og holdbar LED chip. Disse holder i år etter år ute i saltsprøyten. Selv den hvite fargen holder seg etter flere år i både sol og salt sjø.
For mindre båter kan arbeidslyset Rigid Marine SRM PRO og Rigid Marine D-XL PRO nevnes.


Kvalitet

Mange lurer på forskjellen mellom de forskjellige lyktene, og de store prisforskjellene. I mange tilfeller har "kina-lykter", altså no-name / merkeløse lykter oppgitt veldig høye lumen-tall. Disse er vanligvis oppgitt med teoretiske lumen og har ofte ikke sammenheng med den virkelige lysmengden som produseres i lykten.
De kjente merkene oppgir riktige lumen-tall og leveres gjerne med et skjematisk lysbilde som viser både bredde og kastelengde. 
Optikken er en viktig komponent i lykter, og de kjente merkene har optikk som klarer å gi bedre og lengre lys - selv med langt lavere oppgitte lumentall enn "kina-lykter".
En annen veldig viktig faktor innenfor lys er kjøling. LED chipper utvikler varme, og dersom de ikke får tilstrekkelig med kjøling vil lysstyrken svekkes jo lenger lyset står på. På billige lykter kan man da bli lurt av et stadig svakere fjernlys som gir falsk trygghet, og man får heller ikke de spesifikasjonene man har blitt lovet.

De typiske "kina-merkene" har gjerne veldig dårlig eller mangelfull støyisolering, og et kjent problem blant disse er at de lager så mye elektromagnetisk støy at de slår ut for eksempel DAB signaler. Dette er et svært begrenset - nesten ikke-eksisterende - problem hos merkeprodusentene.
Oppdatert
Gå til innholdet